Друга продаја „Путникa“ – Цена дупло виша него на првој продаји

Друга продаја „Путникa“ – Цена дупло виша него на првој продаји

Процењена вредност зграде хотела Милешева у Пријепољу са базеном, спортским тереном и ситним инвентаром, опремом и моторним возилима,  на другој оглашеној продаји је нешто више од 106,5 милиона динара, што је дупло више од оглашене цене у првој продаји. Почетна цена на првој оглашеној продаји износила је нешто више од 53 милиона 200 хиљада динара. Правилником о утврђивању националних стандарда за управљање стечајном масом предвиђено је да на првом  јавном надметању почетна цена износи 50 одсто од процењене вредности предмета продаје. С обзиром да се актуелна продаја обавља методом јавног прикупљања понуда, цена остаје на нивоу процењене вредности имовине, односно 106 ипо милиона динара.

Депозит је остао исти као и за претходну продају и износи близу 21 милион 306 хиљада динара.

Крајњи рок за достављање понуда је 29.октобар до 12:00 сати на адресу Агенције за лиценцирање стечајних управника.

Продаја Угоститељско туристичког предузећа „ПУТНИК Пријепоље“ медотом јавног надметања први пут је оглашена 25. јануара ове године и била је подељена у три продајне целине. С обзиром да до назначеног рока није уплаћен ниједан депозит, нити банкарска гаранција ради учешћа на јавном надметању за куповину непокретне  и покретне имовине стечајног дужника, Комисија је прогласила јавно надметање неуспелим.

Оглас за продају објектa угоститељства на Јабуци, девет павиљона на Јабуци, две виле Јабука, Музеј пионира и омладине Југославије у Меморијалном комплексу „Бошко Буха“, Спомен дом ,,Бошко Буха“ и земљиште, који су били груписани у целину 2 и 3, повучен је седам дана пре заказане продаје. Најављена продаја објеката Меморијалног комплекса “Бошко Буха”, изазвала је бурне реакције стручне и шире јавности. Покренута је била  и онлајн петиција „Спречимо продају Меморијалног комплекса Бошко Буха“, коју је потписало близу 1000 људи из свих крајева бивше Југославије.

Подели на мрежама

Повезани чланци