Три понуде за куповину хотела Милешева и базена у Пријепољу

Три понуде за куповину хотела Милешева и базена у Пријепољу

Ни након друге продаје Угоститељско- туристичког предузећа „Путник“ из Пријепоља, није познат нови власник. Наиме, све пристигле понуде за куповину Путника су ниже од 50% од процењене вредности имовине, те ће се стечајни управник обратити Одбору поверилаца у циљу доношења коначне одлуке.

Највише је понудила фирма из Београда „Мали кућни апарати“ – 18,5 милиона динара, што је за 88 милиона мање од процењене вредности.

У организацији Агенције за лиценцирање стечајних управника одржана је продаја непокретне и покретне имовине стечајног дужника Угоститељско туристичког предузећа „ПУТНИК„ из Пријепољa, методом јавног прикупљања понуда. Свака од три пристигле понуде за куповину зграде хотела Милешева у Пријепољу са базеном, спортским тереном и ситним инвентаром, опремом и моторним возилима, је нижа од 50 % од процењене вредности имовине која износи нешто више од 106,5 милиона динара. Највећа понуда је била од фирме из Београда „Мали кућни апарати“ – 18,5 милиона динара, што је за 88 милиона мање од процењене вредности. Зиг Градња из Београда понудила је три и по милиона мање, док је Грађевинско предузеће Стабил – Про ДОО Ужице понудило 12 милиона 100 хиљада динара.

С обзиром да су понуде ниже од 50% од процењене вредности имовине, стечајни управник ће се обратити Одбору поверилаца у циљу доношења коначне одлуке.

За разлику од првог пута, када је продаја била оглашена методом јавног надметања, друга продаја непокретне и покретне имовине обављена је јавним прикупљањем понуда, што је битно утицало на цену по којој се продаје имовина. Од продаје су изузети oбјекти на Јабуци и Меморијални комплекс Бошко Буха.

Продаја Угоститељско туристичког предузећа „ПУТНИК Пријепоље“ медотом јавног надметања први пут је оглашена 25. јануара ове године и била је подељена у три продајне целине. С обзиром да до назначеног рока није уплаћен ни један депозит, нити банкарска гаранција, Комисија је прогласила јавно надметање неуспелим. Почетна цена на првој оглашеној продаји износила је нешто вишеод 53 милиона 200 хиљада динара.

Подели на мрежама

Повезани чланци