Неуспела продаја зграде хотела Милешевa и базена у Пријепољу

Неуспела продаја зграде хотела Милешевa и базена у Пријепољу

Закључно са 21. фебруаром није уплаћен ниједан депозит, нити банкарска гаранција ради учешћа на јавном надметању за куповину непокретне  и покретне имовине стечајног дужника, те је Комисија донела одлуку о проглашењу јавног надметања неуспелим, саопштила је Агенција за лиценцирање стечајних управника.

Продаја Угоститељско туристичког предузећа „ПУТНИК Пријепоље“ медотом јавног надметања први пут је оглашена 25. јануара ове године и била је подељена у три продајне целине. Зграда хотела Милешевa у Пријепољу са базеном и спортским тереном укупне површине 4.770 квадратних метара, као и опремe, ситнoг инвентара и моторних возила, припрадају првој продајној целини, а процењена вредност имовине износи 53 милиона 264 хиљаде динара.

Оглас за продају објектa угоститељства на Јабуци, девет павиљона на Јабуци, две виле Јабука, Музеј пионира и омладине Југославије у Меморијалном комплексу „Бошко Буха“, Спомен дом ,,Бошко Буха“ и земљиште, који су били груписани у целину 2 и 3, повучен је седам дана пре заказане продаје.  Почетна цена износлила је 45 милиона 45 хиљада динара.

Најављена продаја објеката Меморијалног комплекса “Бошко Буха” на Јабуци код Пријепоља, изазвала је бурне реакције стручне и шире јавности. Покренута је и онлајн петиција „Спречимо продају Меморијалног комплекаса Бошко Буха“, на иницијативу драмске педагошкиње Иване Богићевић Леко и историчарке др Сање Петровић Тодосијевић. Петицију је потписало 875 људи из Пријепоља, Београда, Новог Сада, Загреба, Сарајева, Љубљане, Ужица, Шапца, Прибоја, Краљева, Херцег Новог, Ниша, Младеновца, Суботице, Зрењанина и Крагујевца.

Подели на мрежама

Повезани чланци