Саниран пожар на депонији Стањевине који је избио у среду око 16 сати

Саниран пожар на депонији Стањевине који је избио у среду око 16 сати

Први пожар у овој години на депонији Стањевине пријављен је у среду 26. фебруара. Брзом интервенцијом ватрогасаца и радника Јавног комуналног предузећа Лим пожар је саниран. Сумња се да је узрок избијања пожара био јак ветар који је дувао у поподневним сатима и разбуктао константан пожар који се налази у дубини депоније.

Пријава новог пожара на депонији Стањевине добијена је у среду око 16 сати, а угашен је 4 сата касније. За то време, према речима командира Ватрогасно-спасилачке јединице Пријепоље Вујадина Ковачевића, из три цистерне изручено је 20 кубних метара воде.  

У гашењу пожара учествовали су и радници ЈКП „Лим“ са две цистерне из којих је изручено око 100 кубика воде. Руководилац Радне јединице „Комунални објекти“ Џевад Бегановић рекао нам је да је јак ветар помогао да се ватра брзо распламса, али да није захваћена велика површина депоније, као и да није било сметњи при одношењу смећа.

Са смрадом и димом са депоније Стањевине били смо суочени неколико пута у протеклој години. Први пожар избио је у ноћи између 5. и 6. августа. Дим је непрестано куљао осам дана. На територији  дела општине Пријепоље, проглашена је ванредна ситуација. а депонију је изручено око 1500 кубних метара воде и насуто више од 6 хиљада кубика земље.Пожар на депонији Стањевине угашен је 12. августа а ванредна ситуација укунута три дана касније.

Свој епитет „еколошке бомбе“ депонија Стањевине потврдила је  22. септембра, када је избио нови пожар, а само месец дана касније, поновила се иста слика.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *