Школа скијања: први спуст на Јабуци

Школа скијања: први спуст на Јабуци

Дане зимског распуста најмлађи користе за уживање у снегу и учење скијања. Расим Кечевић и Србослав Ћебеџић, школу су организовали у две групе, у трајању од по шест дана, а намењена је почетницима, као и напредним скијашима.

Школу организујемо већ неких 20-ак година. Ту смо Расим и ја најчешће, буде ту и родитеља па нам припомогну ако затреба. Школа је на Јабуци, организујемо и превоз, тако да деца први дан донесу опрему и убацимо је у приколицу, која је преко ноћи у гаражи тако да деци ципеле буду релативно топле када стигнемо на Јабуку – каже један од организатора школе Србослав Ћебеџић из Смучарског клуба „Јабука“ и напомиње да клуб има шест такмичара у првенству Србије.

На Јабуку полазници школе крећу у 9 сати и 30 минута,а  враћају се у 15 часова. Временске прилике им иду на руку, јер снега на Јабуци има довољно, а у понедељак је нападало нових 15-ак центиметара.

Већ други трећи дан, полазници могу самостално да се спусте низ једну благу падину. Већ касније напредујемо, што је индивидуално од детета до детета. Имамо узраст деце од пет година, то су девојчице јер су оне обично мало спремније од дечака – каже Ћебеџић уз констатацију да до сада није било повреда.

Школа скијања у трајању од шест дана, са превозом кошта 5.100 динара. У цену није укључена неопходна ски опрема, која се може купити или изнајмити. Сви заинтересовани за школу скијања могу се пријавити до четвртка,7. фебруара када на Јабуку полази друга група полазника.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *