Свечано отворени лифтови који повезују интерно и хируршко одељење у Општој болници Пријепоље

Свечано отворени лифтови који повезују интерно и хируршко одељење у Општој болници Пријепоље

Посао на изградњи лифтова започет крајем априла, сада је завршен и свечаним пресецањем врпце лифтови су пуштени у рад. У присуству представника донатора, директора Здравственог центра Ужице, лекара, медицинског особља и других бројних званица, директор Опште болнице Пријепоље истакао колико је ова донација значајна како би се пацијентима пружила адкватна нега и сачувало достојанство.

Разлог нашег данашњег окупљања некоме може да буде смешан, али ми који смо запослени овде као и наши пацијенти знамо врло добро колико нам лифт значи. Захваљујући МДГ групи и породици Вараклић добили смо модеран лифт који ће у великој мери поправити функционисање наше болнице. Међу присутнима су данас људи добре воље који су савако на свој начин, како и колико су могли, помогли рад ове установе и ја им се захваљујем. Ми се трудимо да све што радимо буде од народа и за народ – рекао је др Зоран Дробњак.

Да је овом инвестицијом исправљена грешка пројектаната који су радили на изградњи болнице и решен вишедеценијски проблем, тврди директор Здравственог центра Ужице др Милош Божовић.

Сада је сигурно свима лакнуло и запосленима, не морају да страхују која је тежина пацијента, да ли треба да замоле посету или оне који су довезли пацијента да га пренесу на одељење. Сада су створени услови који су требали да буду у двaдесетом веку, а захваљујући породици Вараклић, Општа болница у Пријепољу сада има услове за пристојно функционисање – истакао је др Божовић.

Испред Компаније МДГ д.о.о. и породице Вараклић, Жељко Дучић је рекао да је основна намера и циљ онације да се пацијентима пружи ефикаснија здравствена заштита пацијената и лакши и бољи рад лекарима, као и да се нада да ће и у будуће наставити са помагањем болници и побољшању здравствене заштите наших суграђана и суграђанки.                                                                            Изградња лифтова није прошла без проблема. Наиме, у јулу ове године стигло је решење општинске Грађевинске инспекције којим је наређено заустављање радова, рушење једног од лифтова и надограђеног ходника који спаја Интерно и Хируршко одељење. Да ли отварње лифтова значи да су ти проблеми превазиђени?

Ми за овај лифт имамо решење грађевинске инспекције, за оба лифта имамо сертификат да можемо безбедно да их користимо, а проблеми који су грађевинске природе се решавају – објаснио је др Зоран Дробњак.

Лифтови ће од сада бити на услузи пацијентима, а запослени са хируршког и интерног одељења ће имати картице којима је једино могуће покренути лифт.

Опширније у видео прилогу.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *