Нови контејнери ЈКП “Лим” на улицама за пет дана

Нови контејнери ЈКП “Лим” на улицама за пет дана

Друга испорука контејнера од фирме „Новаковић 3М“ из Инђије, којој је у процесу јавне набавке додељен посао вредан 4 400.000,00 динара без ПДВ-а, стигла је данас. Контејнери се смештају у магацин ЈКП „Лим“ одакле ће за неколико дана бити распорођени по градским улицама и приградским насељима.

Расписали смо јавну набавку за 140 контејнера запремине 1,1 кубни метар и још три отворена контејнера величине 5 метара кубних из разлога што су контејнери које имамо толико дотрајали да смо једва успевали да радимо свој посао. Заменићемо их тамо где су највише оштећени и дотрајали, а поставићемо их у насељу Гробнице у Бродареву – каже руководилац РЈ Комунални објекти Џевад Бегановић уз објашњење да је ово насеље близу Бродарева и да ће се тако решити проблем одлагања отпада у самом насељу.

Контејнери су до сада углавном набављани кроз разне донације Европске уније, програма Прогрес, Владе Републике Србије…Набавка контејнера није у надлежности ЈКП „Лим“, већ су, по општинској одлуци, корисници сами дужни да обезбеде судове за одлагање комуналног отпада, али и да их користе на одговарајући начин.

Апел који понављамо стално јесте да контејнере користе наменски. Они су направљени да издрже неких 200-250 килограма комуналног отпада, међутим људи стављају камење, пањеве, а посебан проблем је паљење. Једно паљење и контејнер је уништен – објашњава Бегановић.

У плану је и улагање у возни парк.

Управо смо у фази набавке два камиона смећара, вршимо припреме и надам се да ћемо их набавити у скорије време, наравно од својих средстава опет – истиче Бегановић.

ЈКП „Лим“ располаже са  800 контејнера, а услугу одношења  комуналног отпада  пружа за око осам хиљада стамбених и пословних објеката на територији општине Пријепоље.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *