Разрешен помоћник председника општине Изет Чоловић

Разрешен помоћник председника општине Изет Чоловић

Председник Општине Пријепоље Владимир Бабић донео је решење којим је сменио Изета Чоловића, члана Странке правде и помирења, са места свог помоћника.

Решењем председника Општине Пријепоље Владимира Бабића, Изет Чоловић је 10. јуна разрешен дужности помоћника председника општине. Бабић овај чин објашњава престанком потребе за његовим ангажовањем, које је отпочело након уласка Странке правде и помирења у владајућу коалицију, крајем 2020. године. Како би се подмирили апетити ове странке, Скупштина општине је почетком 2021. године променила Статут и повећала број чланова Већа, након чега је Мерсид Мекић постао његов члан, а тадашњи заменик председника Општине Есад Хоџић поднео оставку на ту функцију, јер није хтео да сарађује са кадровима СПП-а који су, како је рекао, компромитовани. Такође, два директорска места, у Библиотеци „Вук Караџић“ и Туристичкој организацији Пријепоље у коалиционој подели су припала Странци правде и помирења. Због лоше сарадње са представницима општинске власти, конкурса за запошљавање и других радњи које нису биле у складу са законом и коалиционим договорима,  кадрови ове странке су смењени са руководећих места у обе ове установе. Уместо Илде Чоловић у Туристичкој организацији, именована је Драгана Вараклић, а уместо Сабире Хоџић у Библиотеци „Вук Караџић“ Марија Свичевић.

У овим  установама и даље су спорни конкурси за запошљавање. Проблеми унутар саме странке, недавно су резултирали формирањем новог повереништа Странке правде и помирења за Пријепоље на чијем је челу сада Ремзија Фетаховић. Председник странке Усаме Зукорлић рекао је тада да је општински одбор распуштен због лоших резултата у градском језгру Пријепоља, а овим потезом је најаваљен и повратак Странке правде и помирења у коалициону власт општине Пријепоље. Евентуални даљи кораци могли би да уследе на скупштинском  заседању које ће бити одржано до краја јуна, када би председник општине, Владимир Бабић, могао да предложи смену већника Мерсида Мекића, а очекује се и формирање нове одборничке групе Странке правде и помирења.

Подели на мрежама

Повезани чланци