Владимир Бабић: Није лако бити жена у политици

Владимир Бабић: Није лако бити жена у политици

Учешће жена у политици веома је важно, али није лако бити жена у политици, рекао је на отварању семинара на Златару председник општине Пријепоље Владимир Бабић.

Укључивањем жена у рад савета месних заједница и осталих тела у локалној самоуправи, значајно се побољшава квалитет живота свих грађана и грађанки. Због тога је важно удруживање и едукација жена, а семинар “Јавно заступање у локалној заједници и како да проблеми жена постану решиви“ управо доприноси креирању таквог друштва. Значаја удруживања и сарадње свестан је и председник општине Пријепоље.


Учешће жена у политичком животу је веома битно и мени је драго да овде видим храбре жене које су се одважиле да побољшају квалитет живота у својим локалним заједницама. Није лако бити жена у политици. Због тога је важно да анимирате још више жена да се укључи, како би се ваш глас даље чуо. Немојте да се све заврши на овом семинару, битно је да користите сваку прилику да пласирате ваше идеје, упркос традицији која вас често спутава – истакао је на отварању семинара председник општине Пријепоље Владимир Бабић.


Семинар „Јавно заступање у локалној заједници и како да проблеми жена постану решиви“, Удружење Форум жена Пријепоља организовало је у оквиру пројекта „ЕУ за ЖЕНЕ Златиборског округа“, који се реализује уз подршку Европске уније, Амбасаде краљевине Норвешке у Београду и Балканског фонда за демократију немачког Маршаловог фонда САД.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *