Председник општине Пријепоље сменио оба помоћника

Председник општине Пријепоље сменио оба помоћника

Председник Општине Пријепоље Владимир Бабић донео је решење којим је сменио Његоша Јањушевића, кадар Социјалистичке партије Србије, са места свог помоћника. На исти начин са места помоћника је пре две седмице смењен и Изет Чоловић, члан Странке правде и помирења. Нове кадровске промене најављене су већ за седницу Скупштине општине у којој ће се видети ко је све прешао у редове опозиције.

Решењем председника Општине Пријепоље Владимира Бабића, Његош Јањушевић је 27. јуна разрешен дужности помоћника председника општине. Након што је са ове дужности сменио и Изета Чоловића, председник општине је остао без својих помоћника, која је именовао одмах по проширењу владајуће коалиције. Смена помоћника најављује и смену у владајућој коалицији. Према речима председника Скупштине општине Пријепоље Изудина Шантића, група одборника је у складу са Пословником, затражила да се са функције заменика председника СО разреши Станко Кијановић, а као разлог за смену навела то што се није држао каолиционог споразума. Иста одборничка група је предложила да се на то место именује Татјана Дробњак. Након овога, реално је очекивати и смене у извршној власти.

Претпоставка је да ће већници Мерсид Мекић, из СПП-а и Славенко Грбовић, члан СПС-а остати без места у Општинском већу након скупштинске седнице, заказане за четвртак, 30. јун. Кадровске промене наслућују и прелазак СПС-а у опозицију, где ће се вероватно придружити једном делу одборника СПП-а, који нису подржали новоформирано повереништо странке на челу са Ремзијом Фетаховићем, који се помиње и као будући члан Већа.

Неслагања у владајућој коалицији почела су са београдским налогом да се власт прошири са СПП-ом, након чега је Мерсид Мекић именован за члана Већа, а Есад Хоџић поднео оставку на место заменика председника општине. Даљи проблеми настали су у Туристичкој организацији и Библиотеци „Вук Караџић“ где су расписани јавни конкурси за запољшавање, који су резултирали са по две запослене особе, али и са сменама директорки, кадрова СПП-а.

Представа око најновијег прекомпоновања власти већ предуго траје и претвара се у лошу сапуницу, а цену непрестаног постављања и смењивања функционера плаћају грађани и грађанке општине Пријепоље.

Подели на мрежама

Повезани чланци